Srbija i Balkan

Nove barikade na putu Kosovska Mitrovica-Leposavić

Kosovska policija postavila je cik-cak prepreke na deonici puta Mitrovica-Leposavić
Nove barikade na putu Kosovska Mitrovica-Leposavić© Зоран Шапоњић

Specijalci Kosovske policije danas su ponovo postavili betonske blokove odnosno prepreke na kontrolnom punktu kod bistričkog mosta na putu Kosovska Mitrovica  - Leposavić. 

Do jutros, kosovski specijalci stajali su pored svojih oklopnih vozila, na proširenju kraj magistrale i povremeno zaustavljali i kontrolisali vozila koja se kreću magistralom ka Kosovskoj Mitrovici ili Leposaviću.

Od danas, vozači su primorani da se ovim delom magistrale kreću usporeno, cik - cak linijom između betonskih prepreka. 

Betonske prepreke postavnjene su posle jučerašnjeg incidenta na ovom putu kada je kosovska policija pucala na automobil u kome su bila dvojica Srba i kada je ranjen Miljan Delević (37) pošto je pogođen hicem u predelu stomaka.

Kasnije je u Prištini izdato saopštenje u kome se tvrdi da je policija pucala pošto se vozilo na njihov znak nije zaustavilo i pritom udarilo u jedno njihovo vozilo.  

Inače, betonske prepreke na magistrali Kosovska Mitrovica - Leposavić - Jarinje postavljene su krajem decembra, u vreme barikada na severu KiM ali su sa uklanjanjem barikada i te prepreke sklonjene.

Kontrolni punkt je ipak ostao, pored puta su postavljeni kontejneri, tu je u svakom treuntuku više policijskih vozila i policajaca koji kontrolišu saobraćaj na ovom, jednom od najvažnijih putnih pravaca na severu KiM. U međuvremenu punkt je ojačan postavljanjem visokih betonskih blokova pored puta.

image