Uskoro sednica o Kosovu i Metohiji, biće pozvan Vučić

Aleksandar Vučić najavio je da će pozvati na konsultacije sve parlamentarne stranke u Skupštini Srbije

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da će sednica skupštine o Kosovu i Metohiji biti održana uskoro, verovatno u narednih desetak dana.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će biti pozvan, naravno, a poznato je da se on svakom pozivu skupštine uvek odazivao, govorio otvoreno o svemu i odgovorao na sva pitanja i primedbe", rekao je Orlić za Tanjug.

Naveo je da će se videti da li će na sednicu da dođu i oni "koji na sve imaju primedbe".

"Videćemo da li će na sednicu uopšte da dođu ili kao i obično samo na kratko da svrate do sale, kad je njihov red za kameru ovi što na sve imaju primedbe i nikakve ozbiljne konsultacije na temu KiM ih očigledno ne zanimaju", napomenuo je Orlić.

Predsednik Srbije sinoć je rekao da će u narednom periodu pozvati na konsultacije sve parlamentarne stranke u Skupštini Srbije, kako bi razgovarali na temu Kosova i Metohije.

"Doći će da odgovara na pitanja i primedbe svih poslanika", rekao je izvor "Blica" i naveo primer Dveri i Zavetnika, koji traže skupštinsku raspravu.

"Ne zanimaju ih konsultacije. U stvari, samo hoće zabavu za javnost, a ne stvarnu raspravu, jer ih KiM ne zanima", naveo je izvor "Blica".