Poslanik Bundestaga: Vučić je u pravu, moguće su posledice ako ne prihvati plan za KiM

Već duže vreme postoje pojedinci i određene grupe i koji bi najradije, zbog trenutne situacije i srpskog političkog uređenja, stavili proces ulaska Srbije u EU "na led", ukazao je poslanik Josip Juratović

Poslanik Bundestaga Josip Juratović izjavio je da je predsednik Srbije Vučić u pravu kada kaže da su moguće konsekvence u slučaju da ne bude prihvaćen plan za KiM, ali ističe da se, "ne radi o tome da se nemačko-francuski plan mora prihvatiti, već da treba postići sporazum koga će se i jedna i druga strana pridržavati".

"Ako jedna ili obe strane blokiraju kompromis, onda postoji opasnost da se desi upravo to o čemu gospodin Vučić govori", rekao je Juratović za N1.

On kaže da već duže vreme postoje pojedinci i određene grupe i koji bi najradije, zbog trenutne situacije i srpskog političkog uređenja, stavili proces ulaska Srbije u EU "na led".

"Nisam prijatelj toga, niti velika većina ali grupa koja to traži sve više dobija na moći u situaciji kada se ne dolazi do rešenja", tvrdi Juratović.

Poslanik Bundestaga tvrdi da će, ako se stvarno proces ulaska Srbije u EU stavi "na led", to imati konsekvence u finansijskoj pomoći a da će investitori dugo razmišljati da li će investirati u Srbiji.

Juratović ponavlja da je cilj Nemačke i cele EU stabilan Zapadni Balkan i ističe da svi akteri, koji su u procesu ulaska u EU, treba da se jasno odrede u kom pravcu idu i ističe da se očekuje od Srbije da se solidariše sa onom grupom kojoj želi da pripada.