Vučić razgovarao sa Blinkenom o situaciji na KiM, oglasio se i Stejt department

Saglasili su se da Srbija i SAD imaju višestruke mogućnosti za unapređenje partnerstva i bilateralne saradnje u različitim oblastima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Pored toga, bilo je reči i o evropskom putu Srbije i bilateralnim odnosima Srbije i SAD.

"Razmenili smo stavove o dijalogu Beograda i Prištine, a posebno sam naglasio da mir i stabilnost u celom regionu i sigurna ekonomska budućnost, predstavljaju ključne ciljeve za sve ljude koji žive na Zapadnom Balkanu", napisao je Vučić na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Kako je naveo, oni su se saglasili da Srbija i SAD imaju višestruke mogućnosti za unapređenje partnerstva i bilateralne saradnje u različitim oblastima.

Državni sekretar SAD Entoni Blinken zahvalio se predsedniku Srbije na konstruktivnom angažmanu na evropskom predlogu za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, saopšteno je iz Stejt departmenta.

Sagovornici su se složili da je regionalna stabilnost od ključnog značaja za evropsku budućnost Srbije, rekao je portparol Stejt departmenta Ned Prajs, a preneo je Tanjug.