Grujičić: Na ime Srebrenice obogatile su se mnoge institucije i pojedinci

Načelnik Opštine Srebrenica kaže da srpske organizacije nemaju novca ni za obeležavanje godišnjica stradanja svog naroda širom Bosne i Hercegovine, dok se za Memorijalni centar izdvaja velika suma novca, koju daju Velika Britanija i Amerika

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić komentarisao je nedavno nametanje izmene zakona o finansiranju Memorijalnog centra u ovom gradu.

Grujičić je istakao da su se u prošlosti mnoge institucije i pojedinci obogatili na ime Srebrenice.

"Na ime Srebrenice su povlačena ogromna sredstva koja nisu ni stizala u nju, nego u neke druge opštine i kase", rekao je Grujičić gostujući na RTRS-u.

On je istakao da je visoki predstavnik Kristijan Šmit kojeg ne priznaje Republika Srpska nametnut, i da je poslat da ugrozi odnose između Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, koji su pre njegovog dolaska bili iole prihvatljivi.

"Nameću se zakoni koji idu na štetu srpskom narodu. Svaki visoki predstavnik staje na stranu jednog naroda, dok se ugrožava drugi. Takozvani visoki predstavnici koji su u prošlosti činili genocide zastupaju tezu o drugoj zemlji i narodu", naveo je Grujučić.

Načelnik opštine Srebrenica kaže da srpske organizacije nemaju novca ni za obeležavanje godišnjica stradanja svog naroda širom Bosne i Hercegovine, dok se za Memorijalni centar, kako navodi, izdvaja velika suma novca, koju daju Velika Britanija i Amerika.

"Dakle, finansiraju oni koji čine sve da unište srpski narod", zaključio je Grujičić.