Srbija i Balkan

Dodik: Nećemo prekinuti dobre odnose sa Rusijom

Želimo da odnosi sa Rusijom budu još bolji, rekao je predsednik RS i ocenio da BiH nije proglašena za neprijatelja Rusije samo zato jer je politika Srpske bila konstruktivna
Dodik: Nećemo prekinuti dobre odnose sa Rusijom© TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da Srpska ostaje izvan svrstavanja na bilo koju stranu kada je u pitanju sukob u Ukrajini.

"Uprkos brojnim pritiscima, nećemo prekinuti naše dobre odnose s Rusijom. Želimo da oni budu još bolji i to sam jasno poručio i u intervjuu za RTRS. Mi bismo hteli da taj sukob prestane odmah, ali to ne zavisi od nas" - napisao je Dodik na svom Instagram nalogu.

Dodik dodaje, da BiH nije proglašena za neprijatelja Rusije samo zato što je politika Srpske bila konstruktivna i toga treba da budu svesni svi i u Federaciji BiH koji su na račun te politike ostvarili korist koja se ogleda u nižim cenama gasa.

Predsednik RS ističe da je u BiH  potrebno rešavati pitanja u vezi s kojima postoji saglasnost i da je o tome  razgovarao na sastanku sa Borjanom Krištom i Draganom Čovićem.

"Ponovio sam da treba naglasiti da je BiH pregovaračka strana na putu ka EU, a ne podanička i da je Republika Srpska protiv članstva u NATO-u" - ističe Dodik.

Banjac: Aplauz u Dumi govori sve 

Predsednik Narodne partije Srpske i poslanik u Narodnoj skupštini Darko Banjac kaže za RTRS da je aplauz svih poslanika Ruske Dume jedan od najsnažnijih utisaka nakon boravka Delegacije Narodne Skupštine Republike Srpske u višednevnoj poseti Skupštini Ruske Federacije u Moskvi.

Banjac je istakao da nema interesa da se uvedu sankcije Rusiji i dodao da Moskva razume stav neutralnosti.

"Nemamo interes da uvedemo sankcije Rusiji, mi smo mnogo mali", kaže Banjac.

image