Dodik: Nećemo prekinuti dobre odnose sa Rusijom

Želimo da odnosi sa Rusijom budu još bolji, rekao je predsednik RS i ocenio da BiH nije proglašena za neprijatelja Rusije samo zato jer je politika Srpske bila konstruktivna

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da Srpska ostaje izvan svrstavanja na bilo koju stranu kada je u pitanju sukob u Ukrajini.

"Uprkos brojnim pritiscima, nećemo prekinuti naše dobre odnose s Rusijom. Želimo da oni budu još bolji i to sam jasno poručio i u intervjuu za RTRS. Mi bismo hteli da taj sukob prestane odmah, ali to ne zavisi od nas" - napisao je Dodik na svom Instagram nalogu.

Dodik dodaje, da BiH nije proglašena za neprijatelja Rusije samo zato što je politika Srpske bila konstruktivna i toga treba da budu svesni svi i u Federaciji BiH koji su na račun te politike ostvarili korist koja se ogleda u nižim cenama gasa.

Predsednik RS ističe da je u BiH  potrebno rešavati pitanja u vezi s kojima postoji saglasnost i da je o tome  razgovarao na sastanku sa Borjanom Krištom i Draganom Čovićem.

"Ponovio sam da treba naglasiti da je BiH pregovaračka strana na putu ka EU, a ne podanička i da je Republika Srpska protiv članstva u NATO-u" - ističe Dodik.

Banjac: Aplauz u Dumi govori sve 

Predsednik Narodne partije Srpske i poslanik u Narodnoj skupštini Darko Banjac kaže za RTRS da je aplauz svih poslanika Ruske Dume jedan od najsnažnijih utisaka nakon boravka Delegacije Narodne Skupštine Republike Srpske u višednevnoj poseti Skupštini Ruske Federacije u Moskvi.

Banjac je istakao da nema interesa da se uvedu sankcije Rusiji i dodao da Moskva razume stav neutralnosti.

"Nemamo interes da uvedemo sankcije Rusiji, mi smo mnogo mali", kaže Banjac.