Srbija i Balkan

Vučić nakon sastanka sa Lajčakom: Nastavljamo da se borimo da sačuvamo našu zemlju i naš narod

Gotovo svakodnevni sastanci Miroslava Lajčaka sa predstavnicima Beograda, ali i Prištine, predstavljaju dodatne pritiske za konačno rešavanje statusa južne srpske pokrajine, obema stranama u ovom dijalogu.
Vučić nakon sastanka sa Lajčakom: Nastavljamo da se borimo da sačuvamo našu zemlju i naš narodAP © FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

"Ozbiljan i odgovoran razgovor sa Miroslavom Lajčakom, o otvorenim pitanjima u dijalogu Beograda i Prištine", napisao je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije", nakon sastanka u zgradi na Andrićevom vencu.

Uoči ovog sastanka, srpski predsednik izjavio je da očekuje težak razgovor sa Lajčakom, kao i da oni sa kojima je razgovarao oko Kosova i Metohije nisu spominjali 2024. godinu kao rok za postizanje dogovora, već da su u pitanju bile nedelje.

"Meni nisu rekli 2024, meni su pominjali nešto mnogo manje i to u nedeljama, čak ne ni i u mesecima, oni sa kojima sam razgovarao", kazao je Vučić medijima nakon obeležavanja godišnjice osnivanja Bezbednosno-informativne agencije.

Nešto ranije izaslanik za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da bi 2024. godina, kada se održavaju izbori u SAD i EU, mogla da bude rok za postizanje sporazuma Beograda i Prištine.

image