Srbija i Balkan

Knežević: Đukanović bolje branio KiM od generala Pavkovića i Lazarevića

Lider Df-a je podsetio da je devedesetih Đukanović bio ultra Srbin koji je izjavljivao da više ne igra šah, zbog hrvatske šahovnice
Knežević: Đukanović bolje branio KiM od generala Pavkovića i Lazarevića© Milan Maricic/ATAImages

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) predsednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević na pobedničkoj konvenciji za predsedničke izbore kandidata DF-a Andrije Mandića podsetio je javnost Crne Gore ko je lider DPS-a Milo Đukanović.

"Ispričaću vam jednu priču o čoveku koji se pojavio 1988. godine u tatinom džemperu, đedovim cipelama, prslukom od komšije sa 50 dinara u džepu i pred radnicima Radoja Dakića, koji su pitali do kada će primati 1.500 maraka, i obećao im da ništa više neće biti isto za četiri godine. I ništa nije bilo isto. Radnici Radoja Dakića primali su marku i po, a on je džemper zamenio sa Versaće košuljama", rekao je Knežević.

On je podsetio da se Milo Đukanović devedesetih godina izjašnjavao kao Srbin.

"Postao je tih 90-ih ultra Srbin pozivajući nas da jurišamo na Dubrovnik i da ga srušimo kako bi napravili stariji i lepši. Da uhvatimo Stipa Mesića da ga obrijemo i da dokažemo da mu je na bradi šahovnica kako više nijedan Srbin i Crnogorac ne bi igrali šah", kazao je Knežević.

U međuvremenu, kako navodi, "dok su se oni bogatili, mi smo kupovali hleb na po nedelju dana i čuvali ga u frižideru, a oni su mesili kvas od kokaina i švercovanih cigareta".

"Dok smo se vozili raspalim teretnim vozovima i autobusima, estradna pevačica Jami je dolazila vladinim avionom u hotel Crna Gora, a čitava Vlada je pevala, 'šibice moja hoću da te kresnem' dok smo mi goreli", naveo je Knežević.

Lider DNP-a je kazao da je "Đukanović bolje branio Kosovo i Metohiju 90-ih od generala Pavkovića i Veselina Lazarevića" ali, kako naglašava, "samo na rečima".

"Milo je pozivao da se Jugoslavija svim raspoloživim sredstvima brani od NATO pakta 1999-te godine a onda je, dok su padale bombe po Podgorici, čitavoj Crnoj Gori i bivšoj SRJ, kao veleizdajnik pobegao za Brisel", rekao je Knežević.

Lider DF-a podseća da aktuelni predsednik Crne Gore posle 2000-tih od ekstra Srbina postaje ultra Rus.

"Bolje je poznavao Moskvu od Rastoka, više je gledao Putina nego Lidiju, a Milan Roćen je počeo da pušta brkove da izgleda kao Taras Buljba" - tvrdi Knežević

Stvorio je, kako navodi Knežević, Crnu Goru od ruskih para iako su svi u Crnoj Gori kako tada tako i sada gledali isto Rusiju i sve u regionu.

"Onda je odlučio da sve one koji su glasali za zajedničku državu stigmatizuje pa Srbin ni Srpkinja nisu mogli biti ni čistači ni čistačice u sportskom centru a kamoli da budu u Vladi", kazao je Knežević.

Milan Knežević tvrdi da Milo Đukanović nije "nikakav gospodin kandidat" već kako kaže "lopov i mafijaš".

"Nezvanična himna Crne Gore nije 'Onamo onamo' nego 'Milo lopove' a 2020. godine dominantno zahvaljujući Andriji Mandiću i DF-u smo ga srušili a sada ćemo da ga zgazimo", kategoričan je on.

Osvrnuvši se na predizborne reklamne spotove predsednika DPS-a Knežević ističe da "Đukanović tu glumi državnika, a u stvari se smuca od mesta premijera do mesta predsednika".

"Bolje da su pokazali slike onih uličnih likvidacija jer je više od 60 ljudi stradalo u mafijaškim obračunima za vreme njegove vladavine. Procentualno to je više poginulih Srba i Crnogoraca nego poginulih u Bahmutu", rekao je Knežević.

On je istakao da građani u Crnoj Gori imaju jasan izbor.

"Sa jedne strane je kandidat lopova i mafije i zove se Milo Đukanović. Na drugoj strani su kandidati ambasada, a na trećoj jedini narodni, ljudski, pobednički kandidat a to je Andrija Mandić i zato on mora biti predsednik Crne Gore", podvukao je on.

Lider DNP-a podseća da se DF nije odrekao ničega na čemu je počivala Crna Gora.

"Nismo se odrekli ni trobojke, ni SPC, ni Kosova i Metohije. Nismo se odrekli ničega na čemu je počivala Crna Gora", podvukao je on.

Knežević je sa pobedničke konvencije poslao poruku predsedničkim kandidatima Aleksi Bečiću i Jakovu Milatoviću, da će ih DF podržati u drugom krugu ako pobede Mandića.

"Ali vas pozivamo isto tako da u drugom krugu, što je izvesnost, podržite Andriju Mandića jer jedino on pobeđuje Mila Đukanovića. Ima li poštenije, ljudske, časnije, crnogorskije, srpskije, građanskije ponude, od ove koju mi nudimo ispred DF-a? Crna Gora mora da se pomiri", kazao je on.

Knežević kaže da moraju da se pomire oni koji su na referendumu 2006. godine glasali za DA i NE, ali se država neće graditi na antisrpstvu.

"Moraju da znaju da nam je najbliži grad u regionu Beograd i tako će da bude. Nismo zaboravili odakle smo pošli i zato znamo da ćemo stići do cilja a cilj je pobeda Andrije Mandića, ne zbog njega, ne zbog DF-a nego zbog Crne Gore",kategoričan je Knežević.

On je istakao da Crna Gora mora da se pomiri i okupi oko Andrije Mandića.

Ima u našoj brojci 3 simbolika koja objedinjuje Crnu Goru. Simbol Svetog Trojstva, simbol naše SPC, simbol duhovnosti koja je stvarala i čuvala Crnu Goru. U ime tog simbola, u ime broja 3, u ime istine DF-a koju smo pronosili godinama, pozovimo čitavu Crnu Goru da se ujedini, pomiri oko Andrije Mandića i da 19. marta Đukanovića pošaljemo ne u prošlost, nego u zatvor u Spuž, pa onda u prošlost",zaključio je Knežević.

image