Srbija i Balkan

Vulin iz Nju Delhija poručio: Tajvan je neotuđivi deo Kine

Dogovoren je nastavak zajedničkog zalaganja Srbije i Kine za poštovanje svih važećih pravila Interpola
Vulin iz Nju Delhija poručio: Tajvan je neotuđivi deo KineAP © FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC/bs

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Nju Delhiju, sastao se sa generalnim direktorom za međunarodnu saradnju Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine i članom Izvršnog komiteta Interpola za Aziju Hu Binčenom.

Oni su se usaglasili da je prijateljstvo srpske i kineske države čelično, kao i lično prijateljstvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Narodne Republike Kine Si Ðinpinga, saopštio je MUP.

Vulin je izrazio zahvalnost NR Kini na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na principijelnom stavu Kine po pitanju nepriznavanja lažne države Kosovo i sprečavanju prijema takozvanog Kosova u Interpol.

Vulin je još jednom potvrdio punu podršku Republike Srbije teritorijalnom integritetu NR Kine i politici "Jedne Kine", čiji je Tajvan neotuđivi deo.

Generalni direktor za međunarodnu saradnju Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine i član Izvršnog komiteta Interpola za Aziju Hu Binčen zahvalio se Srbiji i ministru Aleksandru Vulinu za snažnu podršku koju je dobio od srpske strane prilikom izbora u Izvršni komitet Interpola.

Vulina očekuju bilateralni sastanci sa ministrima unutrašnjih poslova zemalja članica Interpola, ali i sa brojnim direktorima policija, na kojima će, između ostalog, biti razmatrano i globalno stanje bezbednosti, kao i modaliteti za njegovo unapređenje.

Učešće srpske delegacije, koju predvodi ministar Vulin na 90. zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indiji, od velikog je značaja za odvraćanje dugogodišnjih nastojanja lažne države Kosovo da ostvari članstvo u ovoj policijskoj organizaciji, navodi se iz MUP.

image
VV inauguration
banner