Srbija i Balkan

Sramni poziv austrijskog ekonomiste: Uklonite spomenik Milici Rakić (FOTO)

Austrijski ekonomista Ginter Felinger je na svom Tviter nalogu objavio fotografiju spomenika koji nosi lik Milice Rakić i napisao da isti predstavlja "izvrtanje činjenica"
Sramni poziv austrijskog ekonomiste: Uklonite spomenik Milici Rakić (FOTO)www.globallookpress.com © mfa_russia

Austrijski ekonomista Ginter Felinger zatražio je uklanjanje spomenika stradaloj deci u NATO bombardovanju 1999. godine koji je postavljen u parku na Tašmajdanu.

On je na svom Tviter nalogu objavio fotografiju spomenika koji nosi lik Milice Rakić i napisao da isti predstavlja "izvrtanje činjenica" te da Srbija, kako on kaže, "ostaje kolevka evropskog antiamerikanizma".

"Dokle god Srbi, pa čak i neki austrijski političari ekstremne levice i desnice podržavaju takvo mrsko izvrtanje činjenica, jasno je da Austrija i Srbi ostaju kolevka evropskog antiamerikanizma i antinatovskog raspoloženja. Pozivam da se ovaj spomenik odmah ukloni", napisao je Felinger u svom sramnom tvitu.

Podsetimo, spomenik "Bili smo samo deca" u Tašmajdanskom parku bolno su sećanje na NATO agresiju u kojoj je poginulo 79 dece.

Mala Milica postala je simbol stradanja dece. Ona je poginula 17. aprila 1999. godine, u porodičnoj kući u Batajnici.

Felinger je objavio fotografiju i sa Trga republike uz opis da nikoga ne poziva da kopira njegovu posetu Beogradu, jer je opasno.

"Ja sam srećan što sam građanin EU iz Austrije, javna ličnosti i veliki lik u lepom odelu, pa nijedan srpski ekstremista ne može da me dira", napisao je on.

Kako su "Novosti" već pisale, Ginter Felinger rođen je u Austriji i državljanin je Austrije, ali je albanskog porekla. Felinger je član ALBAH fondacije za područje Severne Makedonije.

Poznat je po tome što potencira tezu da će se Ruska Federacija i Kina u skladu sa svojim interesima suprotstaviti članstvu tzv. Kosova u Organizaciji Ujedinjenih nacija.

image