Albanci na KiM pozvali na proteste: Velika pobeda Srbije u Ohridu

Predsednik opozicione Socijaldemokratske partije poručio da kroz plan implementacije za Prištinu postoje samo obaveze, dok je Srbija dobila ono što je želela, Zajednicu srpskih opština

Predsednik opozicione Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj pozvao je na protest 25. marta protiv plana implementacije osnovnog sporazuma za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO).

Molićaj je ocenio je da tokom jučerašnjih pregovora u Ohridu Srbija zabeležila veliku pobedu.

On je rekao da kroz plan implementacije za Prištinu postoje samo obaveze, dok je Srbija dobila ono što je želela- ZSO, prenosi prištinska Koha.

Prema njegovim rečima, za razliku od onoga što je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao posle sastanka u Ohridu, dijalog se ne zasniva na de fakto priznanju, već na ZSO.

Molićaj je dodao da će ZSO, prema planu implementacije, biti formirana potpuno u skladu sa relevantnim sporazumima iz 2013. i 2015. godine.

Naveo je da je stranka čiji je predsednik odlučila da traži ostavku premijera privremenih prištinskih institucija i da je za tu stranku Aljbin Kurti postao Aljbin Zajednica.