Srbija i Balkan

Milo Đukanović: Spreman sam da odem ako mi pronađu jedan cent skrivenog novca

Crnogorski predsednik na konferenciji u Rožajama nazvao je stranke koje su ga pobedile na izborima 2020. "jadnim" i "opsesivno inferiornim"
Milo Đukanović: Spreman sam da odem ako mi pronađu jedan cent skrivenog novca© Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Crnogorski predsednik i lider DPS-a Milo Đukanović, koga je premijer Dritan Abazović označio kao "mecenu" šverca cigareta u toj državi, izjavio je, kako prenosi Tanjug, da je spreman da se povuče iz politike onda kada se pronađe njegova skrivena kompanija preko koje je "prao nepostojeći novac".

"Kada prvi put pronađu jedan cent skrivenog novca u domaćim ili inostranim bankama moja poruka je - poklanjam ga Dritanu Abazoviću", rekao je Đukanović na konferenciji u Rožajama, a u okviru kampanje za lokalne izbore 23.oktobra.

Partije pobednice avgustovskih izbora 2020. godine nazvao je "jadnim" i "inferiorno opsesivnim".

Tog avgusta, Đukanovićeva i partnerske stranke postale su opozicija prvi put posle 30 godina, a on smatra da su dve godine bile dovoljno duge da "iz ormara počnu da ispadaju kosturi".

Lider DPS-a, saopšteno je iz te partije, osvrnuo se i na nedavno izlaganje premijera Dritana Abazovića na sednici skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu.

"Šta bi sa onom najavom kako će iz Vašingtona sa autoritativne adrese stići aber ko može, a ko ne može da ostane na političkoj sceni Crne Gore? Očigledno da premijeru u tehničkom mandatu, Dritanu Abazoviću, jedino takva pomoć treba - da mu očisti političku scenu, ne bi li makar u svojim očima izgledao politički viši i značajniji nego što jeste", naveo je Đukanović.

On je pominjao i Abazovićeve "bezbednosne mentore iz Bezbednosno informativne agencije iz Beograda, koja je uspela da u međuvremenu lansira i nekoliko medija u Crnoj Gori".

"Šta bi sa njihovom najavom kako će navodno sa neke visoke zapadne adrese stići aber o sankcijama koje su uvode protiv najviših državnih funkcionera države Crne Gore? To je tiha čežnja upravo samog Abazovića, njegovih mentora u Beogradu i njihovih zajedničkih mentora u Moskvi"- upitao je Đukanović.

image