Srbija i Balkan

Uhapšen "greškom": Srbin koji je juče priveden na Jarinju pušten na slobodu

Miljan je potvrdio je da je na putu ka svojoj kući u Leposaviću
Uhapšen "greškom": Srbin koji je juče priveden na Jarinju pušten na sloboduwww.globallookpress.com © Festim Beqiri/dpa

Nekadašnji pripadnik policije tzv. Kosova Miljan Jovanović koji je juče uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, danas je pušten na slobodu.

Kako je za Kosovo onlajn potvrdila njegova supruga, on se nakon puštanja javio telefonom iz Severne Mitrovice i potvrdio da je na putu ka svojoj kući u Leposaviću.

Advokat Dejan A. Vasić, koga je Kancelarija za KiM angažovala da zastupa Miljana Jovanovića, potvrdio je da je njegov branjenik uhapšen greškom.

"Miljan Jovanović sinoć je na Jarinju priveden zbog tehničke greške, a noć je proveo u Policijskoj stanici. Specijalno tužilaštvo je jutros utvrdilo da je u pitanju greška i izdalo nalog za oslobađanje", rekao je Vasić.

Jovanović je danas pušten na slobodu, ali kako je Vasić dodao, porodica je preživela je košmar i imala neprospavanu noć, posebno ako se ima u vidu šta se sve događalo u prethodnom periodu.

"Privođenje gospodina Jovanovića, a pre toga hapšenje i procesuiranje Slađana Trajkovića, koji je takođe bio pripadnik Kosovske policije, zbog ratnog zločina i hapšenje Dejana Pantića, pored porodice Jovanović, onespokojilo je porodice svih bivših kosovskih policajaca kao i građana na severu KiM", rekao je Vasić.

Vasić je izrazio zahvalnost i podvukao efikasnost Specijalnog tužilaštva u otklanjanju greške i problema.

Jovanović je, podsetimo, juče oko 18 sati uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, kada se sa suprugom i dvoje dece vraćao iz Raške za Leposavić.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je odmah po hapšenju obezbedila advokata i svu pravnu zaštitu za uhapšenog. Policija tzv. Kosova saopštila je juče da je on uhapšen zbog sumnje za povezanost sa organizovanim kriminalom.

Njegova supruga ranije danas rekla je da su Miljana J. pomešali sa drugom osobom, čije se ime i prezime razlikuje za jedno slovo.

Ona je objasnila da je hapšenje njenog supruga greška i da je uverena da će se ta greška ispraviti jer njen suprug, kako je istakla, nema veze sa optužnicom koju su mu "pripisali".

image