Srbija i Balkan

CIK BiH naložila: Ponovno brojanje glasova u 14 biračkih mesta

Ponovo će biti otvorene vreće sa biračkih mesta gde je bilo više glasačkih listića od broja glasača
CIK BiH naložila: Ponovno brojanje glasova u 14 biračkih mesta© FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Centralna izborna komisija BiH donela je danas naredbu o ponovnom kontrolnom brojanju glasova sa 14 redovnih biračkih mesta za nivo Predsedništva BiH, Narodne skupštine Republike Srpske, Parlamentarne skupštine BiH, Parlamenta Federacije BiH, kao i skupštine kantona.

Prema ovoj naredbi, u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu ponovo će biti otvorene vreće sa biračkih mesta gde je bilo više glasačkih listića od broja glasača.

U naredbi je navedeno da će biti otvorene četiri vreće sa glasovima za Predsedništvo BiH, tri vreće za Parlamentarnu skupštinu BiH, četiri vreće za Parlament FBiH, jedna vreća za Narodnu skupštinu Republike Srpske, te tri vreće za skupštine kantona, piše Radio Televizija Republike Srpske (RTRS).

Protiv donošenja ove odluke bio je član CIK-a Vlado Rogić.

Prema poslednjim, preliminarnim podacima CiK-a, kandidatkinja Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Željka osvojila je 51,86 posto glasova na opštim izborima održanim 2. oktobra.

Ponovno brojanje glasačkih listića za predsednika i potpredsednika Republike Srpske, počelo je u četvrtak 13. oktobra u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu po nalogu Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, zbog velikog broja pritužbi opozicionih stranaka u Republici Srpskoj na izborne rezultate i očekuje se da će biti završeno u subotu 22. oktobra.

image