Srbija i Balkan

Dodik poručio ambasadi SAD: Pitam se da li je u američke donacije uračunat i osiromašeni uranijum

Vlada Srpske objavila je da prekida saradnju s ambasadama SAD i Velike Britanije u BiH, a aktivnosti koje je američka ambasada sprovodila u Srpskoj iznosile su oko 11 miliona dolara
Dodik poručio ambasadi SAD: Pitam se da li je u američke donacije uračunat i osiromašeni uranijumwww.globallookpress.com © Nedim Grabovica

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi bilo bolje da američka ambasada nije dala ni dolar donacija od 1995. godine do danas Republici Srpskoj, kao i da se nisu tako i toliko mešali.

"Pitam se da li je u onih 638 miliona dolara uračunat i osiromašeni uranijum koji su nam slali sa neba? Da li to računaju kao investiciju u biološko razaranje srpskog naroda", upitao je Dodik.

Podsetimo, Dodik je u sredu rekao da bi Ambasada SAD u Sarajevu mogla da sabere i štetu načinjenu Republici Srpskoj od 1995. do 2023. godine jer sasvim sigurno višestruko premašuje iznos koji je naveden kao pomoć i ulaganje u infrastrukturu.

"Bili bismo im zahvalniji da nisu donirali ni dolar, a da su se politički korektno ponašali u BiH", naveo je Dodik povodom podataka koje je Ambasada SAD dala medijima da se procenjuje da je od 1995. godine oko 638 miliona dolara uloženo u Srpsku.

Dodik je istakao da su samo za imovinu Republike Srpske, koju sada pokušavaju da otmu, date desetine hiljada života.

image