Dodik poručio ambasadi SAD: Pitam se da li je u američke donacije uračunat i osiromašeni uranijum

Vlada Srpske objavila je da prekida saradnju s ambasadama SAD i Velike Britanije u BiH, a aktivnosti koje je američka ambasada sprovodila u Srpskoj iznosile su oko 11 miliona dolara

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi bilo bolje da američka ambasada nije dala ni dolar donacija od 1995. godine do danas Republici Srpskoj, kao i da se nisu tako i toliko mešali.

"Pitam se da li je u onih 638 miliona dolara uračunat i osiromašeni uranijum koji su nam slali sa neba? Da li to računaju kao investiciju u biološko razaranje srpskog naroda", upitao je Dodik.

Podsetimo, Dodik je u sredu rekao da bi Ambasada SAD u Sarajevu mogla da sabere i štetu načinjenu Republici Srpskoj od 1995. do 2023. godine jer sasvim sigurno višestruko premašuje iznos koji je naveden kao pomoć i ulaganje u infrastrukturu.

"Bili bismo im zahvalniji da nisu donirali ni dolar, a da su se politički korektno ponašali u BiH", naveo je Dodik povodom podataka koje je Ambasada SAD dala medijima da se procenjuje da je od 1995. godine oko 638 miliona dolara uloženo u Srpsku.

Dodik je istakao da su samo za imovinu Republike Srpske, koju sada pokušavaju da otmu, date desetine hiljada života.