Vučić: Dogovor oko tablica na KiM ne ističe noćas, on nema ograničenja

Predsednik Srbije obilazeći Raški okrug komentarisao je izjavu portparola EU Petera Stana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je portparol EU Peter Stano potvrdio da sporazum Beograda i Prištine o registarskim tablicama na severu Kosova i Metohije nema ograničenje.

Obilazeći Raški okrug, Vučić je rekao da se pokazalo da Beograd ništa nije slagao po tom pitanju.

"Ništa ih nismo slagali, rekli smo istinu, odnosno, da taj dogovor oko tablica nema ograničenja, kao što je rekao i Stano", kazao je Vučić.

Podsetimo, sporazum Beograda i Prištine od 23. novembra 2022. godine nema postavljeni krajnji rok, niti datum isticanja, rekao je Stano na pitanje o dogovoru dve strane o registarskim tablicama za koji su se pojavile informacije da ističe noćas u ponoć.

Dodao je da se bori i radi šta može, te da je dobio potvrdu od EU da je u pravu, ali da je pitanje da li je Brisel u stanju da privoli Kurtija.

"Da li ću da se borim? Da, boriću se, uvek ću biti uz naš narod. Boriću se za narod koji trpi od vlasti u Prištini. Ne možemo da promenimo njihov stav i mišljenje, ali nisam razumeo gde je naša krivica, osim što smo radili jedino što smo mogli i dobili priznanje od EU, pa šta još očekujete od mene", upitao je on.

Govoreći o situaciji u svetu, Vučić izjavio je da nam predstoji jedno od najtežih proleća, ne samo u političkom već i u vojnom smislu.

On je kazao da je nervoza svuda velika, da je predsednik Belorusije Lukašenko danas rekao neke stvari za koje smatra da nisu sa oduševljenjem dočekali u Moskvi, dok ostatak govora sigurno nije naišao na odobravanje Zapada.

"Vidi se da se žuri i Ukrajincima i Rusima", kazao je Vučić obilazeći Raški okrug i dodao da Srbija treba sebe da čuva dodatnom brigom o građanima i dodatnim ulaganjima.

Kako je dodao, Srbiju mnogi optužuju zbog saradnje sa Kinom, iako te zemlje imaju višestruko veću trgovinsku razmenu sa Pekingom.

"Ali tako vam je, što je dozvoljeno Jupiteru, nije volu, takav odnos neretko imaju prema nama", rekao je Vučić.