Nova podvala iz CIK-a? SNSD: Manipulacije, podvale...

Razlika između Milorada Dodika i Jelene Trivić biće gotovo 30.000 glasova u korist lidera SNSD-a

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da su na osnovu 40 odsto obrađenih biračkih mesta odstupanja 0,8 odsto i da će razlika između lidera SNSD-a Milorada Dodika i erhove protivkandidatkinje Jelene Trivić biti gotovo 30.000 glasova u korist Dodika, kao što su i saopštili odmah nakon izbora.

"Odstupanja na ovom ponovnom brojanju u odnosu na prvo, iznose 0,8 odsto. Dakle, odstupanje je manje od jedan odsto i manje nego pre dva dana kada je iznosilo 0,9 odsto", rekao je Kovačević.

Istakao je  da postoji bojazan da će Centralna izborna komisija BiH proglasiti preliminarne rezultate za Federaciju BiH, ali ne i za Republiku Srpsku.

"Mi imamo informacije i postoji bojazan da se u CIK-u spremaju za još jednu podvalu. Proglasiće preliminarne rezultate samo za FBiH, a za Republiku Srpsku neće još, već će čekati sedam dana u kojima će nastaviti sa manipulacijama, podvalama i ostaviti prostor za destabilizaciju Srpske i dalje sluđivanje javnosti", rekao je Kovačević na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Kovačević je ponovio da je Dodikova pobeda neupitna, kao i da SNSD nema ništa protiv ponovnog brojanja glasova, ali ima, kako je rekao, protiv nezakonitog načina na koji je CIK doneo odluku o tome.

"Problem je da se odluka donese direktno kršeći zakon, jer čim se to čini, logično je da sumnjamo u dobre namere", rekao je on.

Kovačević je istakao da je SNSD samostalno osvojio više glasova nego sve stranke opozicije zajedno.

Ponovno brojanje glasačkih listića za predsednika i potpredsednika Republike Srpske, počelo je u četvrtak 13. oktobra u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu po nalogu Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, zbog velikog broja pritužbi opozicionih stranaka u Republici Srpskoj na izborne rezultate i očekuje se da će biti završeno u subotu 22. oktobra.