Srbija i Balkan

Konvencija Mila Đukanovića: Čanak dočekan ovacijama, stigle Rada Trajković i Sonja Biserko

Crna Gora polaže civilizacijski ispit zrelosti, nećemo dati nezavisnu, međunarodno priznatu, antifašističku, multietničku Crnu Goru, poručio Đukanović
Konvencija Mila Đukanovića: Čanak dočekan ovacijama, stigle Rada Trajković i Sonja Biserko© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednički kandidat DPS-a Milo Đukanović održao je večeras u Podgorici završnu predizbornu konvenciju i poručio da ishod izbora u nedelju "po značaju daleko nadilazi granice Crne Gora i da su, kao i maja 2006. godine i danas oči regiona i Evrope uprte u Crnu Goru".

U punoj dvorani "Morača" u Podgorici konvenciji su prisustvovali i Đukanovićevi gosti iz Srbije Nenad Čanak, Sonja Biserko i Rada Trajković koji su ranije podržali aktuelnog predsednika Crne Gore na predsedničkim izborima.

Gosti iz Srbije posebno su pozdravljeni na početku konvencije, Rada Trajković i Sonja Biserko dobili su nešto manji aplauz, dok je Nenad Čanak u dvorani Morača dočekan ovacijama Đukanovićevih pristalica.

"Na ovim izborima Crna Gora polaže civilizacijski ispit zrelosti. Zato pokažimo našim prijateljima u regionu i saveznicima da ispit koji smo položili na referendumu nije bio uzaludan i da nećemo dati nezavisnu, međunarodno priznatu, antifašističku, multietničku Crnu Goru", rekao je Đukanović.

Predsednički kandidat i sadašnji predsednik Crne Gore rekao je i da njegova kandidatura nije bila izraz želje za ličnim i partijskim nadmetanjem, već pitanje "odgovornosti i časti". Crna Gora, rekao je Đukanović, 2. aprila moraće da obnovi neke od svojih istorijskih lekcija a "ulog u ovoj utakmici su država Crna Gora i njena evropska budućnost".

image