Srbija i Balkan

Uhapšen Srbin na KiM: Sumnjiče ga za više krivičnih dela

Kurtijev režim do sada nije rešio nijedan napad na Srbe, a kojih je bilo na desetine, ali kada treba progoniti Srbe bez dokaza tu deluje pod hitno, rekli su iz Srpske liste
Uhapšen Srbin na KiM: Sumnjiče ga za više krivičnih dela© Depo Photos/Keystone Press Agency

Pripadnici policije tzv. Kosova uhapsili su danas u Kosovskoj Mitrovici Srbina sa inicijalima M. B. (36).

Kako je saopšteno, on je osumnjičen za više krivičnih dela, među kojima i ranjavanje dva policajca. Iz policije navode da je M. B. uhapšen oko 17 sati u Kosovskoj Mitrovici.

"Hapšenje osumnjičenog izvršeno je danas oko 17 časova, nakon intenzivne istrage nadležnih policijskih jedinica. Uhapšeni je osumnjičen za umešanosti u slučaj napada vatrenim oružjem na jedinicu kosovske policije, koji je za posledicu imao da su dva policajca ranjena vatrenim oružjem", ističe se u saopštenju.

Protiv uhapšenog M. B. podneta je krivična prijava, kažu iz policije tzv. Kosova.

"U vezi sa ovim slučajem, protiv njega je podneta krivična prijava za krivična dela: Učešće ili organizovanje organizovane zločinačke grupe, ubistvo u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Isti se sumnjiči i za paljenje automobila u rejonu Zubinog Potoka, koji su bili registrovani tablicama Republike Kosovo. Sve dalje radnje biće preduzete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima", piše u saopštenju.

Srpska Lista: Priština hoće da izazove incidente pred nastavak pregovora u Briselu

Srpska lista saopštila je da su privremene vlasti u Prištini uhapsile Srbina iz Zubinog Potoka i bez ijednog dokaza ga optužile za teška krivična dela, u nameri da pred nastavak pregovora u Briselu izazovu reakciju srpskog naroda na severu KiM nastavljajući da ga maltretiraju.

"Kurtijev režim do sada nije rešio nijedan napad na Srbe, a kojih je bilo na desetine, ali kada treba progoniti Srbe bez dokaza tu deluje pod hitno. Očigledno da je njegova namera da izazove haos, a situacija na terenu govori da nije daleko od toga", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kako dodaju, od skoro Priština, u nameri da obmane javnost ide korak dalje, pa se i u slučajevima kada su oštećeni Srbi, kao osumnjičeni neosnovano hapse Srbi i pokušava da se spinuje realnost na terenu i skrivaju pravi krivci za napad na Srbe i srpsku imovinu.

image