Borelj: EU će podržati tekst deklaracije o nestalima na Kosovu i Metohiji

Evropski komesar je naglasio da obe strane moraju izbegavati bilo kakve eskalacije, i dodao da je u toku sprovođenje onoga na šta su se Beograd i Priština obavezali na svom evropsku putu

Tekst Deklaracije o nestalima na Kosovu i Metohiji, koji su glavni pregovarači Beograda i Prištine postigli na sastanku u Briselu podržaće Evropska unija na narednom sastanku na najvišem nivou, poručio je danas evropski komesar za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

"Dogovor koji je postignut na jučerašnjem sastanku glavnih pregovarača o Deklaraciji o nestalima prvi je korak. Mi ćemo ga podržati na narednom sastanku na visokom nivou, koji ću ja sazvati", napisao je Borelj na Tviteru.

On je naglasio da obe strane moraju izbegavati bilo kakve eskalacije, i dodao da je u toku sprovođenje onoga na šta su se Beograd i Priština obavezali na svom evropsku putu.

Posećamo da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i šef pregovaračkog tima Beograda Petar Petković izjavio nakon završenog sastanka sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom da je utvrđen tekst deklaracije o nestalima koji će biti usvojen na sastanku na visokom nivou.