Srbija i Balkan

Ranjen Srbin na severu KiM, Petković: Ako ROSU nije pucala zašto ne pokažu snimke sa lica mesta

M. J. na kojeg je sinoć pucano iz vatrenog oružja dok je vozio automobil na magistralnom putu od Leposavića ka Zvečanu trenutno je van životne opasnosti
Ranjen Srbin na severu KiM, Petković: Ako ROSU nije pucala zašto ne pokažu snimke sa lica mestawww.globallookpress.com © © Vedat Xhymshiti

Sinoć oko 21 čas, u blizini Bistričkog mosta, na putu Kosovska Mitrovica – Leposavić, iz vatrenog oružja je ranjen M. J, a uprkos navodima srpske strane da je u pucnjavu umešana ROSU, kosovska policija tvrdi da vatru nisu otvorili njeni pripadnici.

Ranjeni M.J. je noćas operisan i, kako Tanjug nezvanično saznaje u Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, njegovo stanje je stabilno i on je van životne opasnosti. 

"Kosovska policija je 10. 04. 2023. oko 23:48 dobila informacije o ranjavanju vatrenim oružjem na severu i relevantne policijske jedinice preduzele su hitnu policijsku akciju kako bi sproveli istragu povodom dobijenih informacija", saopšteno je iz policije. 

Oni tvrde da nisu poznate okolnosti ranjavanja, ali da njihovi pripadnici sinoć i noćas nisu učestvovali u bilo kakvoj, kako su napisali, "razmeni vatre sa pojedincem, ili grupom".

"Stoga, na pisanje ili pitanja koja su upućena Kosovskoj policiji od strane pojedinih srpskih medija, da li je Kosovska policija umešana u pucnjavu i ranjavanje lica sinoć na Bistričkom mostu, odgovaramo da je na osnovu zvaničnih informacija, dokazano da Kosovska policija nije uključena ni u kakav slučaj pucnjave, te ostaje posvećena istraživanju načina na koji je povređeno lice koje se nalazi na lečenju u bolničkom centru u Severnoj Mitrovici", zaključuju iz Kosovske policije.

Portal "Kosovo onlajn" je preneo sinoć da je iz vatrenog oružja ranjen M. J. iz Zvečana, da su na njega pucali pripadnici ROSU dok je vozio automobil na magistralnom putu od Leposavića ka Zvečanu. I u Domu zdravlja Zvečan, gde je M.J. primljen i odakle je sanitetom prevezen u bolnicu u Severnoj Mitrovici. Za "Kosovo onlajn" rekli su da je ranjeni izjavio da su na njega pucali baš pripadnici ROSU jedinice.

Isto tvrdi i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je izjavio da je na M.J. pucala ROSU, a da je kosovsku policiju upitao zašto, ako oni nisu pucali, neće da pokažu snimke kamera sa lica mesta.

"Razgovarao sam sa njegovom sestrom Nadicom i lekarima. Rana je sa desne strane grudnog koša i par milimetara ga je delilo od toga da izgubi život", rekao je Petković za TV Prva i osudio ovaj napad.

On je naveo je da je ranjeni Srbin miran, porodični čovek, otac troje dece, taksista po zanimanju.

image