Srbija i Balkan

Srpska lista traži najhitnije povlačenje specijalaca sa severa KiM

Zloglasni, nelegalni punkt albanskih specijalaca kod Bistričkog mosta postao je simbol represije režima Aljbina Kurtija nad Srbima, na kome je po drugi put pokušano ubistvo Srbina, ističu iz SL
Srpska lista traži najhitnije povlačenje specijalaca sa severa KiM© TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs

Srpska lista najoštrije je osudila pokušaj ubistva Srbina Milana Jovanovića od strane "Kurtijevih specijalaca" na Bistričkom mostu i zahteva najhitnije povlačenje svih specijalnih jedinica koje su nelegalno prisutne na severu Kosova i Metohije.

SL zahteva i kažnjavanje odgovornih za pokušaj ubistva Milana Jovanovića ali i Miljana Delevića, kao i objavljivanje video snimaka koje su napravile kamere na Bistričkom mostu za oba pomenuta događaja.

 "Zahtevamo najhitnije povlačenje svih specijalnih jedinica koje su nelegalno prisutni na severu Kosova i Metohije, te kontinuirano maltretiraju srpski narod na ovom prostoru, kažnjavanje odgovornih za pokušaj ubistva Milana Jovanovića ali i Miljana Delevića, i objavljivanje video snimaka koje su napravile kamere na Bistričkom mostu za oba pomenuta događaja", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ove jedinice su nelegalno prisutne na severu KiM, ističe se u saopštenju.

"Kurtijevi specijalci koji su nelegalno prisutni na severu Kosova i Metohije ponovo su prolili srpsku krv i pokušali ubistvo našeg sugrađanina Milana Jovanovića iz Zvečana na Bistričkom mostu", stoji u današnjem saopštenju Srpske liste.

U saopštenju se navodi i da je "zloglasni, nelegalni punkt albanskih specijalaca kod Bistričkog mosta postao simbol" kako kažu, "represije režima Aljbina Kurtija nad Srbima, na kome je po drugi put pokušano ubistvo Srbina".

Srpska lista naglašava da dodatni bes izaziva saznanje da najviši predstavnici vlasti u Prištini kriju odgovorne za napade na Srbe.

"Dodatan bes građana izaziva saznanje da se odgovorni za napade na Srbe kriju od strane najviših predstavnika vlasti u Prištini i nadležnog ministra Svečlje, koji očigledno podržava protivzakonito delovanje ovih jedinica", navodi se u saopštenju.

Srpska lista je pozvala međunarodnu zajednicu da osudi represiju nas srpskim stanovništvom.

"Pozivamo međunarodne predstavnike da najhitnije osude divljanje ovih parapolicijskih jedinica koje sprovode represiju nad običnim građanima, i da zahtevaju njihovo povlačenje sa severa Kosova i Metohije, kako bi se na ovom prostoru vratio mir i sprečilo ugrožavanje života ali i mira i sigurnosti svih građana", stoji u saopštenju Srpske liste.

image