Srbija i Balkan

Vučić upozorio Hila na najnovije pritiske koje Srbi trpe na KiM

Predsednik Srbije ponovio je zabrinutost zbog učestalih napada, hapšenja i drugih pritisaka kojima su Srbi izloženi
Vučić upozorio Hila na najnovije pritiske koje Srbi trpe na KiM© TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, koga je upoznao sa najnovijim napadima na Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Upoznao sam ambasadora Hila sa sve težom situacijom i izazovima sa kojima se suočava naš narod na Kosovu i Metohiji i ponovio zabrinutost zbog učestalih napada, hapšenja i drugih pritisaka kojima su Srbi izloženi", poručio je predsednik Vučić po završetku sastanka na Tviter profilu "budućnost Srbije".

On je dodao da se Republika Srbija trudi da sačuva mir i bezbednost i da je ambasadora Hila zamolio za punu podršku i angažman SAD na tom putu.

"Doslednom i odgovornom politikom se trudimo da sačuvamo mir i obezbedimo sigurniji i lakši život svih građana, uz poštovanje i primenu međunarodnog prava i dogovorenog u dijalogu sa Prištinom". 

Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike saopštila je da će Srbija, kao i do sada, nastaviti da odgovornom politikom i dijalogom rešava sva otvorena pitanja u cilju boljeg života građana, što se prvenstveno odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština.

Hil je istakao da će SAD sa partnerima iz Evropske unije nastaviti da se zalažu za dijalog koji će doneti konkretne rezultate i ponovio podršku SAD evropskim integracijama i razvoju Srbije i regiona.

Sagovornici su se saglasili da ekonomski prosperitet i povezivanje mogu da budu od ogromne pomoći u otklanjanju političkih problema.

image