Srbija i Balkan

Dodik najavio miting: Ne dozvoljavamo prekrajanje izborne volje

Kandidat za predsednika Republike Srpske optužio je CIK za prekrajanje izborne volje građana
Dodik najavio miting: Ne dozvoljavamo prekrajanje izborne volje© FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik najavio je da će zajedno sa koalicionim partnerima u utorak, 25. oktobra, održati miting u Banjaluci kako bi poručili da neće dozvoliti da se prekraja izborna volja naroda Republike Srpske (RS).

Republika Srpska će se i ovaj put odupreti opasnim namerama stranaca i opozicije, koji bi uz pomoć nezakonitih odluka Centralne izborne komisije (CIK) da stvore stanje haosa i nestabilnosti u Republici Srpskoj, poručio je Milorad Dodik na društvenim mrežama.

Prema njegovim rečima, srpski narod je na održanim izborima jasno rekao svoj stav i podržao politiku koju on zastupa.

"Nikakve manipulacije ne mogu promeniti volju stotina hiljada građana koji su dali svoj glas za jaku i stabilnu Republiku Srpsku", poručio je Dodik.

Iz SNSD-a je ranije saopšteno da su na osnovu 40 odsto obrađenih biračkih mesta odstupanja 0,8 odsto i da će razlika između lidera SNSD-a Milorada Dodika i njegove protivkandidatkinje Jelene Trivić, potpredsednice Partije demokratskog progresa (PDP) biti gotovo 30.000 glasova u korist Dodika, kao što su i saopštili odmah nakon izbora.

CIK je posle pritužbi opozicionih stranaka u RS na izbogne rezultate doneo odluku o ponovnom brojanju glasačkih listića koje bi trebalo da bude završeno u subotu, 22. oktobra.

image