Dodik najavio miting: Ne dozvoljavamo prekrajanje izborne volje

Kandidat za predsednika Republike Srpske optužio je CIK za prekrajanje izborne volje građana

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik najavio je da će zajedno sa koalicionim partnerima u utorak, 25. oktobra, održati miting u Banjaluci kako bi poručili da neće dozvoliti da se prekraja izborna volja naroda Republike Srpske (RS).

Republika Srpska će se i ovaj put odupreti opasnim namerama stranaca i opozicije, koji bi uz pomoć nezakonitih odluka Centralne izborne komisije (CIK) da stvore stanje haosa i nestabilnosti u Republici Srpskoj, poručio je Milorad Dodik na društvenim mrežama.

Prema njegovim rečima, srpski narod je na održanim izborima jasno rekao svoj stav i podržao politiku koju on zastupa.

"Nikakve manipulacije ne mogu promeniti volju stotina hiljada građana koji su dali svoj glas za jaku i stabilnu Republiku Srpsku", poručio je Dodik.

Iz SNSD-a je ranije saopšteno da su na osnovu 40 odsto obrađenih biračkih mesta odstupanja 0,8 odsto i da će razlika između lidera SNSD-a Milorada Dodika i njegove protivkandidatkinje Jelene Trivić, potpredsednice Partije demokratskog progresa (PDP) biti gotovo 30.000 glasova u korist Dodika, kao što su i saopštili odmah nakon izbora.

CIK je posle pritužbi opozicionih stranaka u RS na izbogne rezultate doneo odluku o ponovnom brojanju glasačkih listića koje bi trebalo da bude završeno u subotu, 22. oktobra.