Srbija i Balkan

ROSU u Zubinom Potoku pretresali sanitetsko vozilo; Nedopustivo iživljavanje

Direktor kancelarije za KiM rekao je da su specijalci mogli da ugroze život pacijentkinje, koja je srčani bolesnik
ROSU u Zubinom Potoku pretresali sanitetsko vozilo; Nedopustivo iživljavanjeNone © FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ bg

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je incident u kome su pripadnici specijalne jedinice ROSU pretresali sanitetsko vozilo u Zubinom Potoku kao "nedopustivo iživljavanje Kurtijevih specijalaca nad nedužnom ženom".

Podsetio je da su specijalne jedinice Kosovske policije s dva oklopna vozila noćas u selu Štuoce sat vremena iza ponoći zaustavile sanitetsko vozilo doma zdravlja i maltretirale pacijentkinju V. K. koja je srčani bolesnik i njenog supruga, kao i vozača saniteta.

"Oni su se vraćali s pregleda iz KBC Dragiša Mišović. Nakon zaustavljanja, lica su izveli iz saniteta i posle pola sata detaljnog pretresa na hladnoći, pacijentkinju su pustili. Ovo je nedopustivo iživljavanje specijalaca Aljbina Kurtija nad nedužnom ženom kojoj su mogli da ugroze život", poručio je Petković na Tviteru.

Prema rečima direktorke Doma Zdravlja u Zubinom Potoku Tatjane Vlašković, pretres se desio bez ikakvog razloga, prenosi Kosovo onlajn. Specijalci su vozilo detaljno pretresli i nožem iscepali opremu za protivpožarnu zaštitu.

"Nekih 25 minuta su ih zadržali. Ispod vozačevog sedišta nalazio se paket sa aparatom koji je bio u originalnom pakovanju, a koji su isekli nožem", rekla je Vlašković.

Ona ističe da su vozač i pacijentkinja, koja je srčani bolesnik, bili jako uznemireni zbog ovog pretresa.

"Bilo im je neprijatno samim tim što su ih zaustavili, pacijentkinja je srčani bolesnik, stajali su 25 minuta napolju na hladnom, tako da im nije bilo svejedno", kaže Vlašković.

Kosovo onlajn podseća da je juče, na skretanju prema selu Lučka Reka, takođe u opštini Zubin Potok, jedan mladić srpske nacionalnosti prijavio Policijskom inspektoratu u Prištini pripadnike specijalne jedinice od kojih je, kako kaže, doživeo torturu i maltretiranje tokom pretresa njegovog vozila.

image