Bivši režim u Nikšiću neće Blagoja Jovovića: "Revizija istorije nam je poznata"

Višegodišnji politički i ideološki saveznici DPS-a iz redova Socijaldemokratske partije pozvali su Ministarstvo kulture da ne da saglasnost za ulicu Blagoja Jovovića u Nikšiću

Predlog da ulica u Nikšiću ponese ime Blagoja Jovovića, koji je pucao u ustaškog poglavnika Antu Pavelića, koji je od posledica ranjavanja umro, uznemirila predstavnike bivšeg režima u Crnoj Gori okupljene oko Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.

Naime, na inicijativu Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaja jedna ulica trebalo bi da ponese ime pripadnika Bjelopavlićke četničke brigade Blagoja Jovovića.

Na to su burno reagovali iz DPS-a, pa je poslanik stranke Andrija Nikolić kazao da ta odluka lokalnih vlasti pokazuje da nikšićka uprava nema ništa drugo da ponudi osim razdora među građanima.

Višegodišnji politički i ideološki saveznici DPS-a iz redova Socijaldemokratske partije pozvali su Ministarstvo kulture da ne da saglasnost za ulicu Blagoja Jovovića.

"Revizija istorije nije nimalo nepoznata na ovim prostorima, pa se tako njome danas bave i nikšićki vlastodršci, zagovornici tzv. srpskog sveta", poručile su Socijaldemokrate.

Međutim, iz pobedničke koalicije "Za budućnost Nikšića" podsećaju da su oni preko odborničkog kluba predložili da ulice u tom gradu dobiju Ivo Andrić, Miloš Crnjanski, Meša Selimović i Sveti Petar Cetinjski.

Navode da pritom nisu "uopšte želeli da bilo koja stara i prepoznatljiva ulica u gradu zbog toga promeni svoj naziv".

"Kao predlagači predloga da Sveti Petar Cetinjski dobije ulicu u Nikšiću, zalažemo se da ime dobije neka druga ulica, a da ulica Narodnih heroja zadrži svoj naziv kao jedna od najprepoznatljivijih ulica u našem gradu. Jasno nam je da je čitava ujdurma oko ovog pitanja pokrenuta da bi se naudilo nosiocu naše liste i predsedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću. Ali ko hoće da pogleda istini u oči shvatiće da povodom naših predloga ne može biti spora. Velikani naše književnosti i Sveti Petar Cetinjski valjda nikome nisu sporni, a mi smo predloge dali posle konsultacija sa predsednikom Kovačevićem", poručuju iz vladajuće koalicije.