Srbija i Balkan

KFOR: Izbori na severu Kosova protekli bez incidenata

Od suštinske je važnosti da obe strane izbegnu poteze i retoriku koji bi vodili ka eskalaciji i da počnu u potpunosti da sprovode svoje obaveze u skladu sa dijalogom pod okriljem EU
KFOR: Izbori na severu Kosova protekli bez incidenata© ТANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs.

Izbori na severu Kosova i Metohije u nedelju prošli su bez incidenata, u bezbednoj atmosferi, ocenila je komanda Kfora u Prištini.

"Tokom glasanja, Kfor je bio u kontaktu sa svim relevantnim akterima, pratio je situaciju na terenu i nastavio implementaciju Rezolucije 1244, kako bi osigurao bezbednost i slobodu svima koji žive na Kosovu", navodi se u saoštenju Kfora.

Dodaje se da komanda Kfora ostaje u bliskom kontaktu sa svim akterima iz EU, UN, OEBS, predstavnicima privremenih prištinskih institucija i srpske vojske.

"Normalizacija odnosa između Beograda i Prištine ključna je za dugotrajnu bezbednost širom 'Kosova' i stabilnost na Zapadnom Balkanu. Od suštinske je važnosti da obe strane izbegnu poteze i retoriku koji bi vodili ka eskalaciji i da počnu u potpunosti da sprovode svoje obaveze u skladu sa dijalogom pod okriljem EU", istakli su iz Kfora.

image