Srbija i Balkan

Nedelja 7. maj Dan žalosti u Crnoj Gori povodom tragedija u Srbiji

Na ovaj način upućujem saučešće porodicama stradalih i povređenih u neverovatno tragičnom događaju, koji se desio dva puta u kratkom periodu u Srbiji, rekao je crnogorski premijer Dritan Abazović
Nedelja 7. maj Dan žalosti u Crnoj Gori povodom tragedija u Srbiji© VLADA CRNE GORE/ SLUŽBA ZA ODNOSE S JANOVŠĆU/ nr

Vlada Crne Gore će nedelju 7. maj proglasiti Danom žalosti, povodom tragičnih događaja u Srbiji, saopštio je danas predsednik tehničke vlade Dritan Abazović koji nije isključio mogućnost da to bude dvodnevna žalost.

"Moguće je da će biti dva dana žalosti. Danas sam hteo da obavestim kolege da ćemo to uraditi. Na ovaj način upućujem saučešće porodicama stradalih i povređenih u ovom neverovatno tragičnom događaju koji se desio dva puta u kratkom periodu u Srbiji", rekao je Abazović.

Prethodno je Opština Budva proglasila 7. maj 2023. za Dan žalosti.

Građani Budve saosećaju sa bolom i tugom građana naše bratske Opštine Vračar, Mladenovca i svih građana Republike Srbije, navodi se u saopštenju opštine.

Zaključak Kolegijuma SO Budva podržali su svi odbornički klubovi u Skupštini opštine Budva.

Večeras u 18 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici građani će moći da odaju poštu, zapale sveće i polože cveće za žrtve tragedija u Srbiji, koji su se dogodile u razmaku od jednog dana.

image