Srbija i Balkan

Bocan-Harčenko: Kada bratska Srbija pati, Rusija sa njom deli tugu

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin izrazio je saučešće srpskom narodu i porodicama poginulih i poželeo brz oporavak ranjenima, poručio je ruski ambasador u Srbiji

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko obratio se danas građanima Srbije povodom tragedija koje su zadesile našu zemlju, poručivši da je ono što se desilo ispunilo srca bratskog ruskog naroda velikom tugom i bolom.

"Strašne tragedije koje su zadesile Srbiju, ispunile su srca bratskog ruskog naroda velikom tugom i bolom. U ove tragične dane Rusija se moli za prevremenu poginulu decu i odrasle. Želimo brz oporavak i snagu duha povređenima. Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin izrazio je saučešće srpskom narodu i porodicama poginulih i poželeo brz oporavak ranjenima", poručio je ruski ambasador.

On je naveo da sada, kada cela bratska Srbija pati, Rusija deli sa njom tugu.

Povodom tragičnih događaja poslednjih dana Ambasada Ruske Federacije u Republici Srbiji i Ruski dom u Beogradu su ovlašćeni da zvanično obaveste da se koncerti ruske pevačice Pelageje, koji su planirani za 9. i 10. maj u Beogradu i Novom Sadu, odlože. Novi datumi nastupa biće naknadno objavljeni.

Kada bol zbog gubitka makar malo utihne, sigurno ćemo zajedno pevati naše omiljene pesme, poručili su iz Ruskog doma.

image