Serija incidenata na KiM: Eksplozija u Severnoj Mitrovici, napadnut radnik škole u Prizrenu (FOTO)

Zamenik komandira policije za region "Sever" Veton Eljšani, izjavio je lokalnim medijima da su u eksploziji oštećeni električni stub i automobil

Iza ponoći u severnom delu Kosovske Mitrovice dogodila se eksplozija na rakrsnici od koje vodi put ka policijskoj stanici, na mestu gde su pre nekoliko dana postavljene bezbednosne kamere.

Iz policije su potvrdili incident i naveli da se dogodio oko 03.00 sata ujutru, u ulici "Petra Kralja" i da nema povređenih, objavio je RTS.

Zamenik komandira policije za region "Sever" Veton Eljšani, izjavio je lokalnim medijima da su u eksploziji oštećeni električni stub i automobil.

"Policija slučaj tretira kao 'izazivanje opšte opasnosti'", rekao je Eljšani.

Nije mogao da precizira o kojoj je se eksplozivnoj napravi radi. Istraga je u toku.

Grupa Albanaca napala je sinoć novinara Bojana Antića i njegove rođake u selu Gornji Livoč kod Gnjilana, oštetila mu automobil i nije dozvolila da odu svojoj kući nakon posete roditeljima.

"Zatvoreni smo u roditeljskoj kući i čekamo da dođe policija. Došle su mi sestre na slavu, imaju registracije iz Centralne Srbije, pa su nas prepoznali. Sve se ovo teško podnosi i nije prvi put da nas napadaju. Do sada sam ćutao i mislio da će proći", izjavio je Bojan Antić za "Radio Kim" i "Politiku".

Bojan Antić je dugogodišnji novinar, urednik i autor brojnih dokumentarnih filmova i za svoj rad je više puta nagrađivan.

U selu Žur, kod Prizrena, juče je napravom sa elektrošokom napadnut tehnički radnik u školi od strane maloletnika koji je pokušao da uđe u školu, saopštila je Kosovska policija.

"Žrtva (tehnički radnik u školi) zadobila je povrede nakon što ga je opasnom napravom – strujnim udarom, napao osumnjičeni kosovski muškarac (maloletnik) koji je pokušao da uđe u školsku zgradu", navodi se u saopštenju kosovske policije.

Radniku škole ukazana je lekarska pomoć, a kako se navodi, osumnjičeni je pobegao sa mesta događaja.
Slučaj se istražuje, zaključuje se u saopštenju Kosovske policije.