Osumnjičeni za ubistva kod Mladenovca priznao zločin, određen pritvor: Hteo da zaplaši meštane

U.B. se sumnjiči da je u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca usmrtio još tri osobe i osam ranio

Dvadesetogodišnji U.B. iz Dubone, koji se sumnjiči da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio osam i ranio 12 ljudi, priznao je izvršenje tog krivičnog dela i, na predlog Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, sud mu je odredio pritvor. 

U.B. je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako je naveo, da bi zaplašio stanovništvo tih naseljenih mesta, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne ponovi krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.
Sumnja se da je U.B. izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo otmica.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta osumnjičeni pretio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni u toku prepodnevnih časova juče i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Priznao je da je izvršio masakr navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta, prenose mediji.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je da je 4. maja tokom noći ubio osam osoba, a pokušao da ubije još 12 osoba.

"Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta, najpre ukrao tuđi automobil, a potom u blizini naplatne rampe 'Mali Požarevac' pretio bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je bila u drugom stanju, te naterao taksistu da ga odveze u Kragujevac gde je Blažić u toku jutra i pronađen u kući njegovog ujaka", navodi izvor upoznat sa istragom.

U.B. je svoj krvavi pohod počeo u Orašju kada je izašao iz kola i ispalio rafal oko grupe ljudi koja je sedela oko logorske vatre na pikniku.

Zatim je nastavio da puca iz puške i došao do pozicije koja je udaljena nekoliko kilometara dalje. Izašao je iz auta i pucao u četiri osobe koje su nameštale kapiju na dvorištu.

Potom je opet seo u automobil i odvezao se ka centru sela Dubona i opet pucao, gde je ubio dve osobe, policajca koji nije bio na dužnosti i njegovu sestru.

Ubica je zatim pobegao i za njim je tragalo više od 600 pripadnika MUP-a. On je uhapšen nakon osam sati potrage u mestu Grošnica kod Kragujevca.

Kod njega je pronađena veća količina oružja i municije, prenose beogradski mediji.

Naime, prema prvim informacijama, policija je na licu mesta vrši pretres i zaplenila je oružje koje je pronađeno u vikendici koju je U.B. koristio.