Srbija i Balkan

Vežbali u istoj streljani? Mediji tvrde da je moguće da su se K.K. i U.B. poznavali

U toku istrage je saslušan vlasnik streljane
Vežbali u istoj streljani? Mediji tvrde da je moguće da su se K.K. i U.B. poznavali© TANJUG/ STR/ bg

Učenik K.K. iz Beograda koji je ubio osam đaka i čuvara OŠ "Vladislav Ribikar" na Vračaru i U.B. koji je u tri sela kod Mladenovca i Smedereva ubio osmoro ljudi vežbali su u istoj streljani "Partizan" u Beogradu, prenose mediji.

Istražitelji ne isključuju mogućnost da su se sreli u streljani, a možda i upoznali, piše "Informer" pozivajući se na informacije iz istrage.

Saslušan je vlasnik streljane, koji tvrdi da K.K. nikada nije pucao u toj streljani, iako su mu predočeni dokazi, u vidu fotografija K.K. i njegovog oca kako vežbaju u njegovom objektu.

Prema navodima tog lista, kada su od vlasnika streljane zatraženi snimci sa sigurnosnih kamera, rekao je da one već duže vreme ne rade.

Još jedna bizarna stvar koja bi mogla da poveže dvojicu osumnjičenih, što je najpre spomenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, je to da su obojica poštovaoci Adolfa Hitlera.

Kao dokaz za to, navodi se majica u kojoj je U.B. izvršio, ubistva a koja navodno predstavlja simbole Hitlera, mada je to demantovao muškarac koji tvrdi da je autor ilustracije sa majice, te da je u pitanju maturska ekskurzija škole iz Sopota generacije 1988.

"Informer" piše da je istraga pokazala da je i učenik K.K. u istrazi rekao da poznaje nacističku ideologiju. Navodno je dečak rekao da je "novi firer koji će ujediniti svet", piše "Informer" i dodaje da je u njegovoj sobi pronađena nacistička literatura, ali da njegovi roditelji tvrde kako o tome ne znaju ništa.

image