U Novom Sadu obeležen Dan pobede nad fašizmom

Negujemo kulturu sećanja tako što se svakog 9. maja ovde okupljamo i polažemo vence za ljude koji su svojim životima nama dali da živimo slobodno, poručio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić

Polaganjem venaca na Spomen groblju, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa delegacijom Gradskog odbora SUBNOR-a, Organizacijom rezervnih voznih starešina i predstavnicima Vojske Srbije, obeležio Dan pobede nad fašizmom.

Đurić je istakao da je važno da se održi sećanje na sve žrtve i borce koji su svojim životima doneli mir i slobodu budućim generacijama.

"Za nas kao grad izuzetno je važno da nikada ne zaboravimo sve ove ljude koji su dali svoje živote i herojski se borili za slobodu. Negujemo kulturu sećanja tako što se svakog 9. maja ovde okupljamo i polažemo vence za ljude koji su svojim životima nama dali da živimo slobodno i ostavili nam nasleđe koje i mi, i generacije koje će ubuduće za nas živeti treba dalje da nastavimo da čuvamo, negujemo, gradimo i da živimo u zajednici sa principima tolerancije", rekao je Đurić.

Predsednik udruženja boraca Grada Novog Sada Milovan Vujić kaže da je važno da se očuva mir i neguje tradicija koja će se prenositi i na naredne generacije.

"U ime toga, mi kao potomci obeležavamo i tražimo da naši potomci obeležavaju ove značajne datume iz istorije NOB-a. Jugoslavija je pobedila sa jugoslovenskom narodnom armijom i izvojevala ovu pobedu i ovu slobodu", izjavio je Vujić.