Huligani obili i pokušali da zapale srpsku školu u Kosovskoj Kamenici

Zabranjavajuće je što albanski političari ne koriste jezik mira i tolerancije, već svojim izjavama od Srba prave legitimne mete, što huliganima daje podstrek za napade, saopšteno je iz Kancelarije za KiM

Nepoznate osobe obile su noćas izdvojeno odeljenje Osnovne škole "Desanka Maksimović", u naselju Bosce u opštini Kosovska Kamenica i pokušale da izazovu požar uz pomoć plinske boce, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Ovaj napad na srpsku obrazovnu instituciju dolazi u trenutku prenaglašenih tenzija u srpskim sredinama na KiM i udara na naše najmlađe što jasno ukazuje da nasilnicima ništa nije sveto i ne biraju sredstva da srpskom narodu na najstrašniji način ukažu da im je bezbednost ugrožena”, ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodaje se da je zabranjavajuće što albanski političari ne koriste jezik mira i tolerancije, već svojim izjavama od Srba prave legitimne mete, što huliganima daje podstrek za napade.

Meštane sela je uznemirila ova vest, a policija i vatrogasci izašli su na lice mesta da izvrše uviđaj.

Napad na školu je prijavljen policiji i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje da izgrednici budu otkriveni i sankcionisani.