Milanovićeve lekcije Plenkoviću: Za neke poslove treba imati želudac, nema tu cmizdrenja

Predsednik Hrvatske poručio je da je i sam dobijao pretnje, ali da time ne treba maltretirati javnost

Hrvatski premijer Andrej Plenković i članovi vlade prošle nedelje primili su dojavu o pretnji ubistvom, na šta je danas krajnje neumesno reagovao predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

On je oštro kritikovao članove koji sede iza vrata Banskih dvora, zbog obelodanjivanja poslednjih pretnji. Poručio je da je i sam dobijao pretnje, ali da  time ne treba maltretirati javnost.

Milanović je pozvao Plenkovića da se drugačije ponaša, pa će, kako kaže, imati i drugačiji tretman.

"Nema tu cmizdrenja i slinjenja....", rekao je Milanović.

Za neke poslove, dodao je, treba imati želudac.

"Bilo bi neozbiljno, samoživo, egocentrično i jadno. Meni su dolazili pred vrata grlati, silni momci i urlali mi pod prozorom", kazao je Milanović, koji je prisustvovao Danu grada u Slavonskom Brodu.

Sa nekim od tih ljudi, kaže, danas pije kafu ili pivo.

"Razgovaramo da vidimo gde se nismo razumeli. Znate ko ih je huškao? Plenković i njemu slični su išli da ih huškaju. Neka ne govori o huškanju, ako je neko huškač, on je. Ključna stvar je da se javnost tim stvarima ne sme maltretirati", naveo je hrvatski predsednik.

Spomenuo je i raniji slučaj napada na Markovom trgu govoreći da bi se napadač, da je hteo da napadne Plenkovića, prvo raspitao da li je premijer uopšte u vladi.

"Meni prete takođe, i to godinama već. I u subotu. I šta? Gde se pucalo, po kome se pucalo? Nije ga bilo, čoveka nije bilo na poslu", podseća Milanović i dodaje: "Može on da prodaje maglu, da pokušava, ali tu sam ja. Radio sam taj posao kao i on, to nije istina", rekao je.