Priština najavila uvođenje obaveznog vojnog roka; pomažu im Švajcarska i "druge zemlje"

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer smatra da bi tzv. Kosovo trebalo da bude u NATO

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je da tzv.Kosovo trebalo da bude u NATO-u.

"Amerika podržava `Kosovo` da zauzme svoje mesto u evroatlantskim strukturama", izjavio je Hovenijer na skupu o Zapadnom Balkanu, koji se održava u Prištini, prenosi "Kljan Kosova".

Istovremeno su iz Prištine najavili da, u saradnji sa Švajcarskom i "drugim zemljama", planiraju da uvedu obavezni vojni rok.  

Zastupnica pokreta "Oslobođenje" Šćipe Mehmeti Selimi je najavila da će dokument kojim se predviđa uvođenje obaveznog vojnog roka uskoro biti predat skupštini tzv. Kosova.

Ona je istakla da je Ministarstvo odbrane formiralo radnu grupu koja radi na izradi nacrta novog zakona, dodajući da povodom uvođenja obaveznog vojnog roka tzv. Kosovo sarađuje sa Švajcarskom.

"Strategija bezbednosti je veoma jasna i dobro precizira rizike sa kojima se Kosovo suočava i kako će njegove institucije morati da deluju. Ministarstvo odbrane je već formiralo radnu grupu koja se bavi izradom nacrta zakona, a posetili su Švajcarsku razmatrajući načine saradnje", izjavila Mehmeti- Selimi koja je najavila saradnju i sa drugim državama.