Srbija i Balkan

Vučić najavio povećanje subvencija za poljoprivrednike

Država će pomoći onoliko koliko je to u ovom trenutku moguće – sa 25,6 milijardi na "preko 80 milijardi i više od toga"
Vučić najavio povećanje subvencija za poljoprivrednike© FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je, prilikom otvaranja fabrike japanske korporacije "Nidec", povećanje subvencija za poljoprivrednike. 

Nakon sastanka s pojedinim ministrima, te predstavnicima odgajivača goveda i mačvanskih mlekara, Vučić je izjavio da su sagledali tešku situaciju u kojoj se nalaze poljoprivrednici, te rešili da pomognu koliko je to u ovom trenutku moguće  – sa 25,6 milijardi na preko 80 milijardi i više od toga.

"Predložio sam vladi da razmotre danas da povećaju premije za mleko sa 15 na 19 dinara. Oni su tražili na 20. Mi smo rekli da možemo na 19. I tražili su ljudi da se prelevmani uvedu sa 30 na 300 dinara po kilogramu pre svega za tvrde sireve i evaporate. To uvodimo danas. Tražili su povećanje subvencija po grlu, mi ćemo povećati sa 30 na 40 hiljada dinara baš kako su tražili", istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao i da država neće ulagati novac samo u tajkune koji će imati bezbroj mašina od po 300 i 400 hiljada evra, već da će se truditi da pomogne domaćinu, seljaku koji ne može da sakupi 15.000 evra za pola traktora.

image