Apelacioni sud usvojio žalbu: Slađanu Trajkoviću ukinuto rešenje o produženju pritvora

Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, a Trajković će do ponovne odluke Osnovnog suda ostati u pritvoru

Apelacioni sud tzv. Kosova usvojio je žalbu branioca osumnjičenog Slađana Trajkovića i ukinuo rešenje kojim je bivšem policajcu produžena mera sudskog pritvora.

"Ohrabruje me odluka koju je doneo Apelacioni sud Kosova, imajući u vidu da smo na problem neutvrđene osnovane sumnje ukazivali još od određivanja mere. Očekujem da se Osnovni sud osvrne i na naše navode vezane za dosadašnju praksu u postupanju po predmetima za ratne zločine, odnosno činjenicu da se građanima Kosova može dozvoliti učešće u postupku uz nametanje blažih mera", naveo je Dejan Vasić, branilac Slađana Trajkovića.

Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, a Trajković će do ponovne odluku Osnovnog suda ostati u pritvoru.

Bivši policajac KPS Slađan Trajković u pritvoru je od 15. decembra prošle godine, uhapšen je u trenutku kada je prešao u južni deo Mitrovice, u apoteku po tablete. Agonija porodice Trajković traje od tada, budući da mu se, kako navode, krše osnovna ljudska prava. Pored toga što je mesecima u pritvoru neosnovano, uskraćuje mu se i terapija neophodna kako bi funkcionisao.