Ministar Svečlja ohrabruje nerede na severu: Objavio video na kome presuđuje Srbima

Kao da je bio prisutan i upoznat sa svim prilikama koji su, prema njegovom poimanju, doveli do toga da Srbi - kriminalci dirigovani iz Beograda, napadaju Albance - nedužne žrtve

Ministar unutrašnjih poslova tzv. Kosova Dželjalj Svečlja prvo je pozvao građane albanske nacionalnosti da iz Južne Mitrovice ne idu na protest u severni deo grada, a nakon što ga nisu poslušali i sukobili se sa Srbima, podelio je snimak na kome je obeležio navodne izgrednike i tako ih doveo u opasnost.

On je napisao da su dvojica muškaraca napadnuta danas u severnom delu Kosovske Mitrovice od strane "grupe kriminalaca", za koju tzv. ministar tvrdi da su pripadnici "fašističke milicije koja napada nedužne Albance", preneo je "Kossev".

Ujedno je objavio video incidenta, na kojem je napadače zaokruži crvenom bojom i obeleži ih, dok je istovremeno identitet žrtava sakrio i to opravdao rečima da su u trenutku napada samo "stajali na gradskom trgu".

Kao da je bio prisutan i upoznat sa svim prilikama koji su, prema njegovom poimanju, doveli do toga da Srbi - kriminalci dirigovani iz Beograda, napadaju Albance - nedužne žrtve.

"Dvojicu Albanaca građana brutalno je napala na trgu Severne Mitrovice fašistička milicija orkestrirana i dirigovana iz Beograda. Ovaj čin nasilja i huliganstva mora biti strogo kažnjena", poručio je on i tako dodatno ohrabrio i nahuškao Albance da provociraju i nastavljaju sa nasiljem na severu Kosova.

Svečlja je naglasio da će odgovorni zločinci "uskoro biti privedeni pravdi".

Iz Kosovske policije saopštili su da su napadnuti muškarci zadobili telesne povrede i upućeni su na lečenje.

"Krivična dela ne doprinose miru i javnoj bezbednosti, već samo 'pojedincima ili kriminalnim grupama'", navodi se u saopštenju.

Svečlja se izgleda nije informisao da se u Zvečanu zapravo dešava teror nad okupljenim Srbima, koji protestuju protiv nasilnog upada u opštine na severu Kosmeta, kao i da kosovska policija šok bombama i suzavcem rasteruje okupljene građane.