Srbija i Balkan

Dokaz za laži Prištine: Uhapšeni Srbi nisu učestvovali u neredima (VIDEO)

Na snimku se jasno vidi da je Radoš Petrović iz sedećeg položaja uvučen u kordon Kfora pre početka nereda
Dokaz za laži Prištine: Uhapšeni Srbi nisu učestvovali u neredima (VIDEO)© Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

Video i foto materijal koji je ekipa "KiM radija" snimila u ponedeljak, 29. maja, u popodnevnim satima neposredno pre izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović "nestali" iza kordona Kfora pre incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno - privedeni.

Naknadnim uvidom u snimljeni materijal ustanovljeno je da se na snimku jasno vidi da Radoš Petrović, momak sa bradom i naočarima koji sedi pored Gorana Rakića, poziva okupljene da se smire i posedaju, a potom sa njima peva "Kosovo je srce Srbije". Tada se kordon KFOR-a na trenutak "otvara" i u njemu Radoš Petrović nestaje.

"Već danas ću snimak i fotografije proslediti Specijalnom tužilaštvu kako bi se otklonila svaka sumnja u odnosu na mog branjenika. Iz snimka se jasno vidi da je gospodin Petrović iz sedećeg položaja uvučen u kordon Kfora pre početka nereda", rekao je za Kim radio branilac Radoša Petrovića, advokat Dejan A. Vasić.

Na fotografijama sukcesivno snimljenim u periodu od jednog minuta se takođe vidi kako Petrović i Obrenović (sa kapom, sedi neposredno do Petrovića) "nestaju" iza kordona Kfora.

"To je ono na šta smo sudu ukazivali tokom sednice, da je faktički momenat lišavanja slobode mog klijenta taj trenutak koji se vidi na slikama, a ne kako tužilaštvo tvrdi 23.30. Nadalje, vidi se da je moj branjenik mirno protestovao i da je sa zemlje uvučen od strane vojnika Kfora. Sudu i tužilaštvu proslediću ove fotografije danas", kazao je za Kim radio branilac Dušana Obrenovića, advokat Predrag Miljković.

Sa njima je iza kordona uvučen još jedan čovek u plavom prsluku, ali je on kasnije pušten.

image