Dodik: Moj cilj biće interes Republike Srpske

Stabilizacija ekonomije jedan je od prvih zadataka novog predsednika Republike Srpske

Bez obzira kako je ko glasao, sad svi zajedno moramo da se okupimo oko Republike Srpske i njenih vrednosti, poručio je danas lider SNSD-a i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na konferenciji za novinare, nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) BiH potvrdila da je pobedio na izborima za predsednika Republike Srpske.

Dodik je istakao da je narod izabrao i zahvalio je svima koji su učestvovali u izborima.

"Pokazali smo da je Republika Srpska demokratsko društvo sa visokim standardima i sa svim vrednostima koje krase odgovornu naciju kao što je srpski narod u Republici Srpskoj. Vreme izbora i sage koja je očigledno nekima bila potrebna je, nadam se, bar sad prošla. Čekaju nas teška, izazovna vremena, ne ovde, već na globalnom nivou, u regionu, u EU, što će se odraziti i na nas. Stabilizujemo naše živote, ekonomiju, Republiku Srpsku”, rekao je Dodik tokom kratkog obraćanja.

Dodao je da će biti predsednik svima i pozvao sve političke partije na saradnju.

"Moj primarni cilj biće interes Republike Srpske. Dobio sam podršku naroda i drago mi je što smo bili odgovorni u noći izbora kada smo saopštavali rezultate", rekao je Dodik.

"Trebaće nam dosta umeća da svi zajedno razumemo o čemu se radi u teškim vremenima i da vreme provedemo zajedno u miru i stabilnosti. Treba da stabilizujemo naše živote, ekonomiju, našu Republiku Srpsku", rekao je Dodik.

CIK BiH danas je u Sarajevu donela dopunsku odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata opštih izbora u BiH, prema kojoj je potvrđeno da je kandidat SNSD-a Milorad Dodik osvojio najviše glasova na izborima za predsednika Republike Srpske održanim 2. oktobra ove godine.