Nova pretnja sa KiM ili neslana šala: Da li se UČK vraća? (VIDEO)

Video snimak koji se deli na društvenim mrežama uznemirio je Srbe

Teroristička UČK, koja je svoju "biografiju" ispisala ubijanjem i mučenjem Srba možda se "na mala" vrata ponovo vraća na teritoriju južne srpske pokrajine.

Na vaskrsnuće stare pretnje Srbima ukazuje i najnoviji snimak koji se deli na društvenim mrežama, a na kome je glavni akter izvesni Vjesad Meku, Albanac iz Prištine.

Nije poznato ni kada ni gde je sporni snimak nastao, ali, s obzirom na okolnosti i žestoko povećane tenzije u južnoj srpskoj pokrajini, ne može se olako zanemariti njegovo pojavljivanje.

Snimak prikazuje Mekua, koji snima sebe u uniformi dok se oko njega nalazi veliki broj takođe uniformisanih muškaraca, naoružanih dugim cevima koji vode sa sobom konje natovarene paketima umotanim u crni najlon.

"Po zanimanju je vašarski muzičar, a u slobodno vreme terorista", samo je jedan od komentara zabrinutih Srba koji objavljuju snimak Mekua, koji je, sudeći po njegovom Instagram nalogu, pevač koga angažuju i po svadbenim veseljima.

Neki su zabrinuti da ovaj video klip pokazuje kako se UČK ponovo okuplja i naoružava, a dodatni strah izazivaju i heštegovi pod kojima je na TikToku Meku objavio ovaj snimak - "Mitrovica", "unija (zastave) Albanije i Kosova" i "Albanci".

Iako ima korisnika interneta koji veruju da je reč o "bezazlenom" snimanju nekog spota ili filma, jasno je da je mnogo više onih kojima uniformisani muškarci sa obeležjima terorističke UČK  izgledaju uznemiravajuće i preteće i najavljuju da se Srbima opet sprema neka nevolja.

Da UČK ipak nije sahranjena onog trenutka kada su njeni lideri uniforme zamenili odelima političara, ukazuju i poslednje vesti koje stižu sa Kosova i Metohije.

U trenucima kada vri atmosfera u južnoj srpskoj pokrajini, Meku nije jedini koji oživljava strahove Srba zbog ove terorističke organizacije. Juče je u Južnoj Mitrovici na skupu dvestotinak Albanaca nazvanom "Marš na sever" takođe primećeno nekoliko zastava UČK i "velike Albanije".

I pre nekoliko dana u selu Ugljare osvanuli su natpisi takozvane Oslobodilačke vojske Kosova.

U slučaju Mekuovog videa, pretnja je još veća, jer obeležja terorističke grupe nose naoružani muškarci.