Vlada Crne Gore razrešila ministre Krivokapića i Konjevića

Ministri napravili diplomatski skandal jer su postavili spomen ploču u kojoj se pominje "velikosrpska agresija", bez odobrenja nadležnih organa i Vlade Crne Gore

Vlada Crne Gore je usvojila predlog o razrešenju doskorašnjih ministara odbrane i spoljnih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića, ali i doskorašnjeg direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Savu Kenteru, prenosi Tanjug.

Skupština Crne Gore ranije je razrešila funkcije Raška Konjevića i Ranka Krivokapića na predlog premijera Dritana Abazovića. Prema rečima Abazovića, ministri odbrane i spoljnih poslova Raško Konjević i Ranko Krivokapić napravili su ogroman propust jer su hrvatsku državnu delegaciju doveli u zabludu postavljanjem spomen-ploče u Morinju.

On je istakao da su ministri napravili "ogroman diplomatski skandal" jer su postavili ploču, a da nisu obavestili nadležne organe i Vladu Crne Gore. Crnogorski premijer je ranije poručio da Konjević i Krivokapić nemaju pravo da zloupotrebljavaju svoje pozicije.

Abazović je mesecima u sukobu sa Konjevićem i Krivokapićem, između ostalog i zbog optužbi na njegov račun da je umešan u šverc cigareta koje su zaplenjene u luci Bar u septembru ove godine.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Boris Milić, imenovan je na današnjoj sednici crnogorske vlade za novog člana Veća za nacionalnu bezbedost, saopštio je premijer Crne Gore Dritan Abazović.

Funkcije su razrešeni i članovi Biroa za operativnu koordinaciju Dejan Vukšić, Milena Petričević, Todor Goranović, Petar Koprivica i brigadni general Milutin Đurović.

Član Biroa je direktor Uprave policije Zoran Brđanin, a za nove članove imenovani su Boris Milić, brigadni general Zoran Lazarević, Vladimir Bulajić, Janko Laković, Zoran Pujević i Jelena Maraš.