Srbija i Balkan

Jako nevreme zahvatilo Vrnjačku Banju: Voda se sliva ulicama, mnogi objekti poplavljeni

Pored Vrnjačke Banje, jako nevreme juče i danas pogodilo je i druge krajeve Srbije, poput Brusa, Aleksandrovca i Kosjerića

Jako nevreme zahvatilo je danas opštinu Vrnjačka Banja, zbog čega je nabujala Vrnjačka reka.

Velike količine vode se slivaju ulicama, poplavljena je škola Popinski borci, a voda je prodrla u neke objekte i podrume.

U delu opštine Vrnjačka Banja još 3. juna je proglašena vanredna situacija zbog oštećenja saobraćajne infrastrukture.

Pored Vrnjačke Banje, jako nevreme juče i danas pogodilo je i druge krajeve Srbije, poput Brusa, Aleksandrovca i Kosjerića.

Posle jučerašnjih, obilnih padavina, u Kosjeriću su se bujični potoci povukli u svoja korita, ali je zamućeno izvorište pijaće vode.

Voda se još sliva ulicama Aleksandrovca, nakon nevremena, jake kiše praćene gradom, koje je zahvatilo tu opštinu, a najveće posledice koje se trenutno saniraju su u samom gradu, javlja RTS.

I područje opštine Brus je juče zahvatilo nevreme, gde se takođe sagledavaju posledice.

Sovilj iz RHMZ: Nema lepih vesti

Meteorolog RHMZ Slobodan Sovilj rekao je da padavine na području Vrnjačke Banje slabe i polako prestaju. Prema njegovim rečima, treba obratiti pažnju na zapad i severozapad Srbije izdato je hitno upozorenje za teritoriju Bačke, Srema i Podrinja, gde ima prvih jakih grmljavina sa gradom, javlja RTS.

"Nema lepih vesti, veći deo juna, ali i jula ostaje u znaku nestabilnog vremena sa čestim padavinama uz čestu kišu i grmljavine", naveo je Sovilj.

Kako je rekao, u narednih deset dana možemo očekivati između 40 i 70 litara kiše po kvadratnom metru, a u brdsko-planinskim predelima i do 100 litara kiše po kvadratnom metru.

"Pljuskovite padavine su neujednačene, prostorno neravnomerno raspoređene. Ali svakodnevne padavine pratiće nas ne samo u prvoj polovini meseca, već i u drugom delu juna, svakodnevno uz temperaturu od 23 do 28 stepeni", kaže meteorolog.

image