Srbija i Balkan

Petković sa Konrad: Kurtijevi "gradonačelnci" i specijalci nemaju šta da traže na severu KiM

Direktor kancelarije za KiM ukazao je ambasadorki Nemačke da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne pokazuje spremnost na deeskalaciju situacije na severu KiM
Petković sa Konrad: Kurtijevi "gradonačelnci" i specijalci nemaju šta da traže na severu KiM© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji Anke Konrad i poručio joj da Kurtijevi nelegitimni gradonačelnici i specijalne jedinice nemaju šta da traže na severu Kosova i Metohije.

"Imao sam otvoren i konstruktivan razgovor sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji Anke Konrad u svetlu krize na severu Kosova i Metohije koju je svojim jednostranim i nasilnim akcijama izazvao Aljbin Kurti", napisao je Petković na svom Fejsbuk profilu.

On je naveo da je preneo dodatnu zabrinutost za bezbednost srpskog naroda na KiM s obzirom na činjenicu da Aljbin Kurti ne pokazuje spremnost na deeskalaciju situacije.

"Podvukao sam da Kurtijevi nelegitimni gradonačelnici i specijalne jedinice nemaju šta da traže na severu Kosova i Metohije, kao i da Radoš Petrović i Dušan Obrenović koji su uhapšeni dok su mirno protestovali, o čemu postoje i dokazi, moraju da budu pušteni na slobodu", naglasio je Petković.

image