Srbija i Balkan

Milanović: Dodik je srpski patriota kakvog želim za suseda u BiH

Hrvatski predsednik ocenio da su Milorada Dodika pokušali da pokradu i dodao da je to "grozno"
Milanović: Dodik je srpski patriota kakvog želim za suseda u BiH© Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Hrvatski predsednik Zoran Milanović nazvao je Milorada Dodika "srpskim patriotom" koji je "nezavisan čak i od Beograda", odnosno srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

Milanović je danas rekao i da nije tačno da je negirao "genocid u Srebrenici" pred srpskim članom Predsedništva.

"Sud je presudio da je to genocid. Treba biti delikatan, jer to je samo jedan sud. Postoje puno veći zločini po nepravdi i trajanju. Kao što nama deo Srba lepi etiketu za Jasenovac - a to sam zamolio Dodika da spusti loptu, tako sada Muslimani i Bošnjaci pokušavaju ubiti Boga u Srbima. To je korak do toga da Srbe nazivate genocidnim narodom. I na kraju, kakve veze Dodik, a posebno ja imam sa Srebrenicom", upitao je Milanović u razgovoru sa novinarima u Gospiću.

O Dodikovoj pobedi za predsednika Republike Srpske na izborima u BiH, Milanović je rekao da su "pokušali da ga pokradu i to je grozno".

"Dodik je srpski patriota, nikad se nećemo slagati u svemu, ali oni su samostalni i nezavisni, čak i od Beograda, i takvog Srbina želim za suseda u BiH. Jelena Trivić - pa nema ko joj nije dao novac, deset puta je gora od Dodika", naveo je Milanović a preneo Tanjug. 

"Dodik ne da nije na daljinskom upravljaču Aleksandra Vučića niti je protiv njega, nego je divlje nezavisan i s takvim ljudima nije lako, ali se može. Ovo drugo je sve kupljeno i to prljavim novcem", rekao je Milanović.

image