Uhapšena trojica Kurtijevih specijalaca, pronađeno oružje, oprema za osmatranje i mape (VIDEO)

Uspešno je sprečen pokušaj policije tzv. Kosova da se upadom na teritoriju centralne Srbije izvrši akcija koja po svim parametrima predstavlja teroristički akt

Pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su na teritoriji centralne Srbije do zuba naoružane specijalce tzv. Kosova, objavile su "Novosti".

Kako "Novosti" saznaju, reč je o R. Z, B. S. i M. Š.

Osim oružja, kod njih je pronađena i oprema za osmatranje, radio veze, kao i mape.

Kako je nezvanično potvrđeno za RTS, brzom i efikasnom akcijom srpske policije uspešno je sprečen pokušaj policije tzv. Kosova da upadom na teritoriju centralne Srbije izvrše akciju koja po svim parametrima predstavlja teroristički akt u cilju dodatne destabilizacije i eskalacije sukoba uperen protiv Republike Srbije.

Policija će u saradnji sa nadležnim tužilaštvom nastaviti dalji rad.

O ovoj akciji hitno je obavešten predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji se po dobijanju informacije zahvalio domaćinima u Ambasadi Rusije, gde je prisustvovao prijemu povodom obeležavanja Dana Rusije, i momentalno se zaputio u zgradu Predsedništva.

"Reporteri" prenose da je prištinski Savet za zaštitu ljudskih prava pozvao građane tzv. Kosova da ne putuju kroz Srbiju dok se situacija na severu pokrajine ne smiri.

Kako navode, srpska policija je uhapsila najmanje tri državljana tzv. Kosova na graničnom prelazu u Merdaru.